Uitgeverij XL

Uitgeverij XL maakt boeken met grote letters met een breed assortiment. Voornamelijk literatuur en (literaire) thrillers, maar ook maatschappijgerichte actuele titels alsmede biografieën. Wij vinden het belangrijk om een positieve bijdrage te kunnen leveren aan de persoonlijke ontwikkeling van mensen. Het leesplezier staat daarbij voorop. Daarbij zijn goede en verantwoorde boeken een inspirerende schakel in de realisatie daarvan.

Met een klein team van toegewijde mensen streven wij ernaar om de auteur zeer betrokken te laten zijn in het hele proces en het eindresultaat. Wij willen ons onderscheiden door persoonlijke aandacht en maatwerk. Uitgeverij XL is gevestigd in het historische centrum van boekenstad Deventer.

Waarom grote letters?

Boeken met een grotere letter hebben het voordeel dat ze gemakkelijker leesbaar zijn. Dit is ideaal voor mensen die moeite hebben met het lezen van normale boeken die vaak in (te) kleine letters zijn gedrukt. Ook voor mensen met een visuele handicap, zowel jong als oud, hebben grote letters het voordeel dat het minder vermoeiend is. Misschien kan het nog lekker zonder bril of in ieder geval toch zonder loep.
Gewoon lekker en makkelijk lezen op elke gewenste plek is fijn en ontspannend.

Wij vinden dat mensen het plezier in lezen moeten kunnen behouden door hen ook de mogelijkheid te bieden boeken met grote letters te lezen als het ‘gewoon’ niet meer kan. Dit doen wij ook vanuit onze maatschappelijke betrokkenheid: als je ouder wordt wil dat niet zeggen dat je je niet meer zou moeten kunnen ontwikkelen als mens, in tegendeel!

Waarom boeken van Uitgeverij XL?

Genres die aansluiten bij de moderne mens met een brede interesse. Onze boeken zijn van hoge kwaliteit: stevig gebonden in een harde band.
Gemaakt op papier dat het milieu het minst belast (FSC-papier). Kleine voorraden, dus zo min mogelijk overbodige productie.